De bedste planter, der kan bruges til havehække

De bedste planter, der kan bruges til havehække

En havehæk er en unik barriere bygget fra levende planter. De fleste hække er plantet som en privatlivsskærm eller en vindskærm, selvom de også kan bruges til at kontrollere erosion, tilføje struktur og stil til en formel have eller til flere forskellige dekorative og funktionelle formål.

De fleste planter, der bruges til hække som Haekplanter Heijnen, vokser hurtigt og skæres i bestemte former, såsom en kasse eller en klotform. De skal være modstandsdygtige over for beskæring og frygtelig busket.

Laurelafdækning er en af ​​de mest almindelige planter, der bruges til havenafdækning. De ses ofte så høje som 10 meter høje og skaber en tyk og uigennemtrængelig barriere omkring en formel engelsk have eller baghave. Disse planter er en af ​​de største konventionelle hækplanter til rådighed og vokser hurtigt. Planterne har masser af blanke grønne blade. Laurelafdækning er det bedste valg til sikkerheds- og privatlivssikringer. Laurelplanter har brug for masser af regelmæssig beskæring, men tager et udvalg af former meget godt.

Det umådeligt høje, hurtigt voksende leylandii-træ er også kendt for en mindre tæt, men dejlig privatlivshæk. Leylandii er mere normalt kendt som Leyland Cypern. Det er et mørkt stedsegrønt træ og kan nå højder på 60 fod og bredder på op til 15 fod på så meget som 20 år.

Barlind er en anden stedsegrøn plante, der er giftig for børn, og kæledyr vil dog blive uddannet til at vokse i hække. Boxwood planter har små grønne blade, der er stedsegrønne, men vokser ikke så hurtigt som laurbær eller leylandii. Sikringsplanter skal være klar til at blive uddannet til at vokse i former eller i det mindste sammen i en generel skærm for at levere fordelene ved en hæk.

Til vindstød skal der anvendes højere og mere robuste træer og planter. Bjerglaurbær, kristtorn og blomstrende buske som azaleaer er alle favoritter til vindstød. Hver af disse har deres egne fordele og ulemper, men alle gør et forholdsvis godt stykke arbejde med at sænke mængden af ​​vind, der kommer gennem et bestemt område eller ned ad en bakke.

Skriv et svar